Informatie en voorlichting
Bij het leveren van medicijnen en producten horen deskundige adviezen en voorlichting. Apotheek dr. F. Amelink vindt het geven van informatie en voorlichting over uw geneesmiddelen een belangrijke taak. Wij vertellen u graag alles over het gebruik van uw medicijnen en zelfzorgproducten. Ook geven wij u instructies bij het gebruik van inhalatiematerialen en andere hulpmiddelen. In de apotheek zijn diverse informatiefolders verkrijgbaar.
Wilt u extra informatie en voorlichting over uw geneesmiddelen? Of wilt u advies bij bepaalde klachten? Vraag de apotheker of een van de assistenten om daar meer over te vertellen.
Eerste, tweede en vervolg uitgifte begeleiding.
In apotheek dr. F. Amelink wordt extra aandacht besteed aan de zogenaamde eerste uitgifte begeleiding. Dit houdt in dat als u een geneesmiddel voor het eerst gaat gebruiken u extra voorlichting en informatie krijgt over uw geneesmiddel. U krijgt schriftelijke informatie in de vorm van een uitgebreide bijsluiter, maar de informatie wordt ook mondeling met u besproken. Tijdens het gesprek wordt het gebruik, de werking, de bijzonderheden en de eventuele bijwerkingen van het geneesmiddel met u besproken. Indien u voor de tweede keer uw geneesmiddel komt ophalen zullen wij nagaan of het geneesmiddel is bevallen. Dat u geen bijwerkingen heeft gekregen en het gewenste effect is opgetreden. Ook in de toekomst zullen wij het geneesmiddelgebruik van u bllijven volgen.
Inhalatie-instructie.
Astma en COPD cliënten die geneesmiddelen gebruiken voor hun longaandoening krijgen een inhalatie instructie. Ook voor hen die twijfelen of ze hun inhalatiemedicijnen op de juiste wijze gebruiken, is het mogelijk om in een aparte ruimte onder leiding van een deskundig assistente te oefenen.
Oogdruppelinstructie.
Het is belangrijk om oogdruppels goed te gebruiken om de werking van het middel te bevorderen. In de apotheek krijgt u een oogdruppelinstructie. Mocht het zo zijn dat u problemen heeft met het druppelen, dan zijn er hulpmiddelen beschikbaar om deze problemen op te vangen. U kunt meer informatie krijgen bij een van de assistenten.
Hulpmiddelen.
Wilt u meer informatie over incontinentiemateriaal, diabetestestmateriaal en stomamateriaal, dan kunt u met al u vragen terecht bij een van de assistenten.
Zorgboeken
In de apotheek zijn ‘Zorgboeken’ ter inzage en te koop van de Stichting September. Deze boeken geven informatie over diverse aandoeningen, zoals bv diabetes, borstkanker, epilepsie, depressie, dementie, astma en rugklachten.