Coronavirus – Apotheek Amelink Molenweg – Amstelveen

Coronavirus

Wegens de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de adviezen van het RIVM zullen wij de onderstaande maatregelen blijven handhaven. Wij rekenen daarom op uw begrip.

U bent welkom in onze apotheek, maar beperk uw bezoek tot het noodzakelijke en kom alleen. Wij zijn ook telefonisch en per e-mail bereikbaar voor uw vragen. Voor uw en onze veiligheid houden we uw bezoek in de apotheek zo kort mogelijk.

Ook hanteren wij volgende maatregelen, leest u deze alstublieft zorgvuldig door:

 1. Het dragen van een MONDKAPJE IS VERPLICHT in het gehele medisch centrum.
 2. Last van hoesten, koorts of neusverkoudheid? Herkent u één van de bovenstaande symptomen bij uzelf of een gezinslid, kom dan niet naar de apotheek. Laat uw medicatie door iemand zonder klachten afhalen óf mail ons om uw medicatie gratis te laten bezorgen! (info@apotheekamelink.nl)
 3. Telefonisch kunnen we u ook van dienst zijn. We geven u advies hoe we u zo snel mogelijk van uw medicijnen kunnen voorzien. Omwille van dit protocol zal het telefoonverkeer naar onze apotheek toenemen. Het kan zijn dat we langer in gesprek zijn, probeer het in dat geval op een later tijdstip nog eens.
 4. Houd u zich aan de voorschriften die buiten en in de apotheek staan aangegeven;
 • Ziet u 3 mensen in de wachtruimte, wacht even buiten tot iemand de apotheek verlaat of kom op een ander tijdstip terug.
 • Wilt u over iets overleggen of wilt u advies, doe dit dan bij voorkeur telefonisch
 • Uw chronische medicatie ligt gemiddeld na 2 werkdagen voor u klaar, wacht op ons afhaalbericht welke u per mail ontvangt. De apotheek is open voor spoedmedicatie en zelfzorgartikelen.
 1. Bezoek de apotheek alleen als uw medicatie bijna op is of als u een recept van een arts heeft gekregen.
 2. Wij nemen geen papieren recepten aan. Heeft u recepten in huis, lever deze dan niet af in de apotheek, maar stuur een foto van het recept naar info@apotheekamelink.nl en vermeldt uw naam en geboortedatum. U ontvangt een email wanneer het recept voor u klaar ligt.
  • Bent u hier niet toe in staat? Vraag dan om assistentie in de apotheek. Herhaalbriefjes van de apotheek kunnen ter plaatse worden afgedrukt.
 3. Houdt in de apotheek 1,5 meter afstand en betaal alleen via pin.
 4. Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog of mouw.

Bedank voor uw begrip!

 

 

Hier vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.