Metformine terugbrengen naar de apotheek – Apotheek Amelink Molenweg – Amstelveen

Terug naar overzicht

Metformine terugbrengen naar de apotheek

Geachte heer, mevrouw,

Wanneer u het medicijn metformine van het merk Teva, Centrafarm of Goodlife Pharma (Glucient SR) gebruikt, willen wij u vragen om te controleren of u metformine van één van deze merken in huis heeft.

Waarom vragen wij u dit? In sommige partijen van deze drie fabrikanten is een stof aangetroffen die er niet in hoort: NDMA. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met NDMA heeft ingenomen, is heel klein. Maar uiteraard willen wij niet dat u dat risico neemt.

Niet alle partijen metformine tabletten van deze fabrikanten bevatten de vervuiling. Wij willen u vragen om de doosjes die u van deze merken in huis heeft te controleren. Voor het overzicht van de partijen die mogelijk een verontreiniging bevatten kunt u kijken op onze website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/11/25/terugroepactie-klein-deel-diabetesmedicijn-metformine.

Heeft u metformine in huis van één van de bijgevoegde merken en partijen? Dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de apotheek. Wij zullen er dan voor zorgen dat u metformine krijgt van een veilige partij. Stop in ieder geval nooit met uw medicijnen zonder overleg.

Met vriendelijke groeten, uw apotheker.

Publicatiedatum: 25-11-2020